Chokladtryffelbrownies med after eight.

25 små bitar.

200 g Mörk choklad 70 %
175 g Smör

2 dl Strösocker
0.5 dl Sirap
2 tsk Vaniljsocker
3 Ägg

1 2/3 dl Vetemjöl
1 dl Kakao
1 tsk Bakpulver
1 krm Salt

25 st After eight (liten förpackning)

(Grädde lr glass till servering)

Sätt ugnen på 175 g
Klä en form ca 20 x 20 cm med bakplåtspapper. (Tänk att 25 after eight bitar ska få plats)

Smält chokladen och smöret i en kastrull på låg värme.

Vispa ägg med socker, sirap och vaniljsocker så att det blir ett poröst skum. Använd en stor bunke.

Blanda mjöl, kakao, bakpulver och salt i en skål.

Vänd ner choklad- och smörblandningen i ägg- och sockersmeten. Blanda lätt.
Vänd ner mjölblandningen, rör så att det inte finns klumpar.

Häll upp smeten i formen.
Grädda mitt i ugnen i ca 12-15 min.
Ta ut kakan och lägg snabbt på after eighten.
Grädda 5 min till.
När den är klar ska kakan fortfarande vara mycket kladdig vid ett stickprov.

Låt svalna och ställ sedan kallt innan kakan serveras. Den blir bara godare ju längre den får vänta.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *